Mąka żytnia jasna typ 720 chlebowa eko Symbio
Udostępnij na FacebookuMąka żytnia jasna typ 720 chlebowa eko
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5903874561309
Dodatkowe informacje
Producent
Symbio
PL-EKO-01
Rolnictwo spoza UE
Produkt pakowany ręcznie
Marka
Symbio
O marce
PL-EKO-01
Rolnictwo spoza UE
Produkt pakowany ręcznie
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera gluten.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Pierogi z bryndzą
Potrzebne składniki:
ciasto- 3 szklanki mąki żytniej typ 720 chlebowej, 1 jajko, ok. 2/3 szklanki wody, szczypta soli morskiej, kilka kropli oliwy; farsz- 250 g bryndzy, 2 łyżeczki maślanki, łyżka tymianku.
Sposób przygotowania:
Mieszamy mąkę, wodę, jajko dodajemy szczyptę soli morskiej i troszkę oliwy. Wodę dodajemy stopniowo. Wałkujemy i wycinamy koła przy pomocy szklanki. Bryndze mieszamy z maślanką, dodajemy tymianek. Gotowy farsz nakładamy na ciasto. Zlepiamy pierogi. Wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Wyprodukowano dla :
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl
Adres zwrotny
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl