Makaron 4-jajeczny Piotr i Paweł wstążka cięta
Udostępnij na FacebookuTradycyjna receptura produkcji ciasta makaronowego. 20% składu produktu stanowią świeże jaja kurze. Forma makaronu polecana jako dodatek do zup.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5907667890324
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mąka pszenna makaronowa typ 400,
jaja kurze 20 %, woda,
przyprawa - kurkuma.
Marka
" Piotr i Paweł "
Dodatkowe informacje
Opinie i uwagi na temat produktu proszę kierować na adres :
naszeprodukty@piotripawel.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Zagotować wodę ( 1 litr na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość oleju oraz soli. Do gotującej się wody wrzucić makaron, nie przerywając wrzenia wody. Gotować na wolnym ogniu ( od czasu do czasu mieszając ) ok. 7 minut. Makaron po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą. Wstążka cięta to forma makaronu polecana do dań z sosami oraz jako dodatek do zup.
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
"Piotr i Paweł" S.A.
ul. Tatrzańska 1/5
60-413 Poznań
Adres zwrotny
"Piotr i Paweł" S.A.
ul. Tatrzańska 1/5
60-413 Poznań
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem |
---|---|
Wartość energetyczna | 1576 kJ / 371 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
Węglowodany | 74,5 g |
Białko | 13,4 g |