MASA MAKOWA Z BAKALIAMI b/k 900G PROSPONA 900g
Udostępnij na FacebookuMasa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji. ZASTOSOWANIE: gotowa masa do makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych; dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego; składnik lodów, kremów i deserów; znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi.
1 szt - 0,950 kg
Kod kreskowy: 5901491600050
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Masa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji. ZASTOSOWANIE:
gotowa masa do makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych;
dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego; składnik lodów, kremów i deserów;
znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi.
Składniki
woda, mak (21%), miód sztuczny (cukier, syrop glukozowo - fruktozowy, woda, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat), cukier, bakalie (12%): rodzynki, skórka pomarańczowa kandyzowana (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo - fruktozowy, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy); skrobia pszenna, skrobie modyfikowane, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
0 - 20 °C
Nazwa producenta
PROSPONA SP. Z O.O.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,01 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,7 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,3 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 29 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 35 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 9 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1047 |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 250 |
W porcji 30 g | |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 10 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 9 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,7 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 314 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 75 kcal |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |