MASA MAKOWA Z BAKALIAMI b/k 400G
Udostępnij na FacebookuMasa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji. W ofercie dostępna jest także masa makowa bez bakalii. ZASTOSOWANIE: gotowa, tradycyjna masa do makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych; dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego; składnik lodów, kremów i deserów; znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5901491600203
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Masa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji. W ofercie dostępna jest także masa makowa bez bakalii. ZASTOSOWANIE:
gotowa, tradycyjna masa do makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych;
dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego;
składnik lodów, kremów i deserów;
znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi.
Składniki
woda, mak (21%), miód sztuczny (cukier, syrop glukozowo - fruktozowy, woda, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat), cukier, bakalie (12%): rodzynki, skórka pomarańczowa kandyzowana (skókra pomarańczowa, syrop glukozowo -fruktozowy, cukier, regulator kwasowości -kwas cytrynowy), skrobia pszenna, skrobie modyfikowane, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
PROSPONA SP. Z O.O.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,03 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,6 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 31 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 36 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 8,9 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1060 |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 253 |
W porcji 50 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 126 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 539 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,4 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 15 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 18 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,3 g |