Maślanka naturalna OSM Garwolin 1l
Udostępnij na FacebookuMaślanka jest produktem dietetycznym, doskonale gaszącym pragnienie oraz orzeźwiającym. Jest również źródłem wapnia.
1 szt - 1,000 litr
Kod kreskowy: 5901957000172
Dodatkowe informacje
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Maślanka jest produktem dietetycznym, doskonale gaszącym pragnienie oraz orzeźwiającym. Jest również źródłem wapnia.
Składniki
Mleko, maślanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Garwolin
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,088 g |
Zawartość białek | 3 g |
Cukry | 2,7 g |
Zawartość węglowodanów | 4,9 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,5 g |
Wartość energetyczna kJ | 189 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 45 kcal |
W porcji 250 ml | |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3,8 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 113 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,22 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 6,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 12,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 473 kJ |