Mlekovita Ser Favita bez laktozy 270g
Udostępnij na FacebookuFavita to znany i lubiany, wyśmienity ser sałatkowo-kanapkowy o charakterystycznym lekko słonym smaku. Koncentruje w sobie wszystkie składniki mleka (jedna kostka zawiera około 1 litra mleka) oraz liczne składniki odżywcze: to przede wszystkim źródło pełnowartościowego białka i wapnia, niezbędnych dla mocnych kości i zdrowych zębów. Favita, także w wariancie bez laktozy, przeznaczona jest głównie do sałatek, idealnie komponując się ze świeżymi warzywami i owocami. Znakomita również do kanapek, farszy do mięs, pizzy i sosów oraz innych dań, którym nadaje niebanalne walory smakowe. Ser Favita jest najlepiej rozpoznawaną wśród konsumentów marką w kategorii serów sałatkowo-kanapkowych. Ma miękką i elastyczną konsystencję, idealnie białą barwę i charakterystyczny smak. Wiele osób cierpi na nietolerancję laktozy - dwucukru naturalnie występującego w mleku. Zazwyczaj rezygnują one ze spożywania produktów mlecznych, pozbawiając się wielu zawartych w nich cennych składników odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przyczyną jest brak lub niedobór laktazy - enzymu trawiennego, niezbędnego do rozkładu laktozy na ulegające wchłanianiu cukry proste, czyli glukozę i galaktozę. MLEKOVITA, wychodząc naprzeciw potrzebom żywieniowym takich konsumentów, przygotowała linię produktów bez laktozy - wśród nich znalazła się popularna Favita.
1 szt - 0,270 kg
Kod kreskowy: 5900512985091
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Favita to znany i lubiany, wyśmienity ser sałatkowo-kanapkowy o charakterystycznym lekko słonym smaku. Koncentruje w sobie wszystkie składniki mleka (jedna kostka zawiera około 1 litra mleka) oraz liczne składniki odżywcze: to przede wszystkim źródło pełnowartościowego białka i wapnia, niezbędnych dla mocnych kości i zdrowych zębów. Favita, także w wariancie bez laktozy, przeznaczona jest głównie do sałatek, idealnie komponując się ze świeżymi warzywami i owocami. Znakomita również do kanapek, farszy do mięs, pizzy i sosów oraz innych dań, którym nadaje niebanalne walory smakowe.
Ser Favita jest najlepiej rozpoznawaną wśród konsumentów marką w kategorii serów sałatkowo-kanapkowych. Ma miękką i elastyczną konsystencję, idealnie białą barwę i charakterystyczny smak. Wiele osób cierpi na nietolerancję laktozy - dwucukru naturalnie występującego w mleku. Zazwyczaj rezygnują one ze spożywania produktów mlecznych, pozbawiając się wielu zawartych w nich cennych składników odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przyczyną jest brak lub niedobór laktazy - enzymu trawiennego, niezbędnego do rozkładu laktozy na ulegające wchłanianiu cukry proste, czyli glukozę i galaktozę. MLEKOVITA, wychodząc naprzeciw potrzebom żywieniowym takich konsumentów, przygotowała linię produktów bez laktozy - wśród nich znalazła się popularna Favita.
Składniki
mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości E 575
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 10 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 3,0 g |
Zawartość białek | 10 g |
Cukry | 3,5 g |
Zawartość węglowodanów | 6,0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 18 g |
Wartość energetyczna kJ | 938 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 226 kcal |