Mlekovita Ser Cheddar wiórki 300g
Udostępnij na FacebookuSer Cheddar w wiórkach to ser dojrzewający w formie gotowej do bezpośredniego wykorzystania. Doskonale nadaje się do dań zapiekanych, makaronów czy pizzy, a także do sałatek i innych potraw, w których zastosowanie ma tarty ser. Cheddar wytwarzany jest według unikalnej, tradycyjnej receptury mistrzów serowarstwa. Swoim wyrazistym, intensywnym i charakterystycznym smakiem zapewnia niezapomniane doznania nawet dla najbardziej wysublimowanych podniebień.
1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 5900512983677
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Ser Cheddar w wiórkach to ser dojrzewający w formie gotowej do bezpośredniego wykorzystania. Doskonale nadaje się do dań zapiekanych, makaronów czy pizzy, a także do sałatek i innych potraw, w których zastosowanie ma tarty ser. Cheddar wytwarzany jest według unikalnej, tradycyjnej receptury mistrzów serowarstwa. Swoim wyrazistym, intensywnym i charakterystycznym smakiem zapewnia niezapomniane doznania nawet dla najbardziej wysublimowanych podniebień.
Składniki
Ser Cheddar (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik karoteny)
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 10 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,7 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 25 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 20 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 31 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1572 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 379 kcal/100g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 19 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 19 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 44 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 10 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 50 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 28 %RWS |