1 szt - 0,125 kg
Kod kreskowy: 5900512900209
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Składniki sera: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej
Składniki zalewy: woda, sól
Marka
Mlekovita
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser niedojrzewający w zalewie.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 8
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2ºC do +8ºC.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 97
Wysokość - 112
Głębokość - 66
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
SM MLEKOVITA,
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie,
Polska
www.mlekovita.com.pl
Adres zwrotny
SM MLEKOVITA,
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie,
Polska
www.mlekovita.com.pl
Kontakt
SM MLEKOVITA
Adres kontaktowy
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie,
Polska
Przepisy
Sałatka z Mozzarellą
Składniki:
- 200 g rukoli,
- opakowanie sera Mozzarella classic z Mlekovity,
- 3 pomidory,
- 3 połówki suszonych pomidorów,
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek,
- pieprz, sól, bazylia.
Wykonanie:
Usunąć twarde końcówki liści rukoli, opłukać ją i osączyć. Ułożyć na półmisku. Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w plastry. Na liściach rukoli ułożyć na przemian plastry pomidorów i mozzarelli. Suszone pomidory pokroić w cienkie paski i położyć na wierzchu sałatki. Całość obsypać grubo zmielonym pieprzem, solą, udekorować listkami bazylii i polać oliwą z oliwek.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji sera.
Adres internetowy
www.mlekovita.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w porcji 25 g (1 plaster) | %RWS* w 25 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1018 kJ / 245 kcal | 254 kJ / 61 kcal | 3% |
Tłuszcz | 19 g | 4,7 g | 7% |
w tym kwasy nasycone | 12 g | 4,7 g | 16% |
Węglowodany | 1,5 g | 0,4 g | 0% |
w tym cukry | 1,5 g | 0,4 g | 0% |
Białko | 17 g | 4,3 g | 9% |
Sól | 1,0 g | 0,30 g | 5% |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji sera. |