Fitness 225g Nestle
Udostępnij na FacebookuNestle Fitness- płatki z pełnych ziaren pszenicy i owsa, z witaminami i składnikami mineralnymi
1 szt - 0,225 kg
Kod kreskowy: 5900020020970
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Nestle Fitness- płatki z pełnych ziaren pszenicy i owsa, z witaminami i składnikami mineralnymi
Składniki
pełne ziarna zbóż [pszenica (50,8%), płatki owsiane (7,1%], ryż (37,4%), cukier, syrop cukru inwertowanego, ekstrakt słodowy jęczmienny, substancje wzbogacające [składniki mineralne: wapń , żelazo, witaminy: niacyna (B3), kwas pantonenowy (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], sól, syrop glukozowy, melasa cukru trzcinowego, przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli). Może zawierać mleko, orzeszki ziemne i orzechy.
% - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
CPP Toruń Pacific Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,95 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 9,4 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 7,4 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 10,8 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 74,9 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,8 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1558 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 368 kcal/100g |
W porcji 30 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 3,2 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,28 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 22,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 467 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 110 kcal |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,2 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,8 g |