Olej kokosowy 250 ml

Udostępnij na Facebooku

Olej kokosowy jest otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry. Kopra to twardy miąższ orzechów palmy kokosowej. W postaci płynnej jest lekko żółty. W temperaturze poniżej 25°C przybiera wygląd przypominający ścięty, biały tłuszcz. Inaczej określany jest jako tłuszcz kokosowy oraz masło kokosowe. Ma silne właściwości antybakteryjne, antywirusowe oraz antygrzybiczne, ponadto buduje również odporność organizmu. Jest pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do powstawania tkanki tłuszczowej, a wręcz przeciwnie, pobudza przemianę materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze. Olej kokosowy stosowany jest wewnętrznie jako lek oraz w kuchni jako środek spożywczy. Ma także zastosowanie w użytku zewnętrznym jako maseczka do włosów, oliwka do ciała czy maść na różnego rodzaju zmiany skórne. Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło w pieczeniu. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje. Śladowe ilości utleniających się kwasów tłuszczowych sprawiają, że jest bardzo stabilny podczas smażenia w wysokich temperaturach, do tego jest o wiele zdrowszy. Oleje takie jak: sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur.

Olej kokosowy 250 ml
  • Olej kokosowy 250 ml
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,250 litr

Kod kreskowy: 5013635101887

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

KTC

Opis marketingowy

Olej kokosowy jest otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry. Kopra to twardy miąższ orzechów palmy kokosowej. W postaci płynnej jest lekko żółty. W temperaturze poniżej 25°C przybiera wygląd przypominający ścięty, biały tłuszcz. Inaczej określany jest jako tłuszcz kokosowy oraz masło kokosowe.

Ma silne właściwości antybakteryjne, antywirusowe oraz antygrzybiczne, ponadto buduje również odporność organizmu.

Jest pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do powstawania tkanki tłuszczowej, a wręcz przeciwnie, pobudza przemianę materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze.

Olej kokosowy stosowany jest wewnętrznie jako lek oraz w kuchni jako środek spożywczy. Ma także zastosowanie w użytku zewnętrznym jako maseczka do włosów, oliwka do ciała czy maść na różnego rodzaju zmiany skórne.

Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło w pieczeniu. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje.

Śladowe ilości utleniających się kwasów tłuszczowych sprawiają, że jest bardzo stabilny podczas smażenia w wysokich temperaturach, do tego jest o wiele zdrowszy. Oleje takie jak: sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur.

Składniki

czysty 100% olej kokosowy

Nazwa producenta

KTC

Wartości odżywcze

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.