Olej ryżowy
Udostępnij na FacebookuOlej ryżowy rafinowany powstaje z otrąb ryżowych i jest podstawowym tłuszczem używany w kuchni orientalnej. Jego największą zaletą jest bardzo wysoka temperatura dymienia (ponad 250 °C). Nasz olej ryżowy jest źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
1 szt - 1,000 litr
Kod kreskowy: 5902340972403
Dodatkowe informacje
Producent
Przechowywanie
Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w chłodnym i zacienionym miejscu. Występujący osad lub zmętnienie jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Przygotowanie i stosowanie
Olej ryżowy jest idealny do smażenia, dań z makaronem, risotto. Sprawdzi się również jako dodatek do sałatek. Doskonały do dań kuchni azjatyckiej i tradycyjnej.
Kraj
Kraj pochodzenia - Tajlandia
Adres producenta
Look Food Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa
Adres zwrotny
Look Food Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 ml | w porcji 10 ml (1 łyżki stołowej) | %RWS w porcji 10 ml |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 3366 kJ / 819 kcal | 336 kJ / 82 kcal | 4% |
tłuszcz | 91,0 g | 9,1 g | 13% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 22,0 g | 2,2 g | 11% |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 38 g | 3,8 g | - |
w tym kwas oleinowy (omega-9) | 38 g | 3,8 g | - |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 31 g | 3,1 g | - |
w tym kwas linolowy (Omega-6) | 30 g | 3,0 g | - |
Węglowodany | 0 g | 0 g | 0 |
w tym cukry | 0 g | 0 g | 0 |
białko | 0 g | 0 g | 0 |
sól | 0 g | 0 g | 0 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |