Oliwki czarne po grecku
Udostępnij na FacebookuOliwki czarne po grecku - Oliwki zbierane są wtedy, gdy są one już bardzo dojrzałe (w środku mają zupełnie czarny miąższ) a następnie poddawane są procesowi odwodnienia, czyli całkowitego pozbycia się wody poprzez przechowywanie ich w niejodowanej soli przez 45 dni. Po tym okresie oliwki, oprócz wody, pozbywają się również gorzkiego posmaku, ale za to wydobywa się z nich naturalna słodycz. Po usunięciu z nich nadmiaru soli, proces produkcji kończy się zanurzeniem ich w oliwie z oliwek, po czym stają się one gotowe do spożycia. Oliwki czarne po grecku GOYA dbają o podniebienia wielu smakoszy stając się wyśmienitą przekąską na bankietach czy spotkaniach towarzyskich.
1 szt
Kod kreskowy: 41331014991
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
oliwki naturalnie czarne ( suszone ) ,
sól
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj
Kraj pochodzenia - Hiszpania
Adres producenta
Dystrybutor :
PHZ Profit Sp. z o.o.
ul. Gdańska 119
85-022 Bydgoszcz
Adres zwrotny
PHZ Profit Sp. z o.o.
ul. Gdańska 119
85-022 Bydgoszcz
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 711 kJ / 172 kcal |
Tłuszcz | 16,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 2,2 g |
Węglowodany | 3,5 g |
w tym cukry | 3,2 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 10 g |