1 szt - 0,375 litr
Kod kreskowy: 5411223013039
Dodatkowe informacje
Producent
Belgia
Browar Lindemans został założony w 1809 roku w okolicach Brukseli i od 6. generacji należy do rodziny Lindemans. Od powstania warzy się w nim piwo typu Lambik, stanowiące podstawę do produkcji wszystkich rodzajów piwa Lindemans.
Lambik jest piwem regionalnym produkowanym wyłącznie w okolicach Brukseli. Za najlepsze miejsce do jego fermentacji uznawana jest dolina rzeki Zenne. Powstaje poprzez wystawienie zimą gorącej brzeczki na otwarte powietrze, w celu przeprowadzenia tzw. fermentacji spontanicznej, polegającej na kontakcie płynu z dzikimi drożdżami i bakteriami Brettanomyces Bruxellensis, unoszącymi się w powietrzu. Lambik produkowany w browarze Lindemans dojrzewa rok w zbiornikach i beczkach leżakowych, które wcześniej służyły do przechowywania wina.
Klasyczny lambik ma cierpki i kwaśny smak podobny do cydru z sherry. Jest on podstawą do produkcji wszystkich gatunków piwa Lindemans.
Do 1978 roku dwoma podstawowymi gatunkami piwa były Geuze i Kriek. Wówczas do oferty wprowadzono Faro, piwo bardzo popularne w okolicach Brukseli do XV wieku, kiedy powoli zaczęło być wypierane przez piwa typu Pils. Framboise z dodatkiem malin powstało w 1980 r. i w odpowiedzi na niespodziewany sukces rynkowy wprowadzono w 1986 r. Cassis (czarna porzeczka) a w 1987 r. Pecheresse (brzoskwiniowe).
Piwa Lindemans zostały wielokrotnie wyróżnione w międzynarodowych konkursach piwnych. Stanowią większość eksportu belgijskiego piwa do Stanów Zjednoczonych.
Składniki
Woda,
słód pszeniczny i jęczmienny,
maliny i sok malinowy,
chmiel,
drożdże,
fruktoza,
cukier,
substancja słodząca (acesulfam potasowy),
aromaty.
Zawiera cukier i substancję słodzącą.
Marka
Lindemans
O marce
Browar Lindemans został założony w 1809 roku w okolicach Brukseli i od 6. generacji należy do rodziny Lindemans. Od powstania warzy się w nim piwo typu Lambik, stanowiące podstawę do produkcji wszystkich rodzajów piwa Lindemans.
Lambik jest piwem regionalnym produkowanym wyłącznie w okolicach Brukseli. Za najlepsze miejsce do jego fermentacji uznawana jest dolina rzeki Zenne. Powstaje poprzez wystawienie zimą gorącej brzeczki na otwarte powietrze, w celu przeprowadzenia tzw. fermentacji spontanicznej, polegającej na kontakcie płynu z dzikimi drożdżami i bakteriami Brettanomyces Bruxellensis, unoszącymi się w powietrzu. Lambik produkowany w browarze Lindemans dojrzewa rok w zbiornikach i beczkach leżakowych, które wcześniej służyły do przechowywania wina.
Klasyczny lambik ma cierpki i kwaśny smak podobny do cydru z sherry. Jest on podstawą do produkcji wszystkich gatunków piwa Lindemans.
Do 1978 roku dwoma podstawowymi gatunkami piwa były Geuze i Kriek. Wówczas do oferty wprowadzono Faro, piwo bardzo popularne w okolicach Brukseli do XV wieku, kiedy powoli zaczęło być wypierane przez piwa typu Pils. Framboise z dodatkiem malin powstało w 1980 r. i w odpowiedzi na niespodziewany sukces rynkowy wprowadzono w 1986 r. Cassis (czarna porzeczka) a w 1987 r. Pecheresse (brzoskwiniowe).
Piwa Lindemans zostały wielokrotnie wyróżnione w międzynarodowych konkursach piwnych. Stanowią większość eksportu belgijskiego piwa do Stanów Zjednoczonych.
Opis produktu
Piwo malinowe. Ta receptura została opracowana przez browar Linemansa pod koniec lat 70. Piwo otrzymuje się w wyniku spontanicznej fermentacji, a jego produkcja odbywa się wyłącznie w okolicach Brukseli. Gdy dojrzeje, jest wzbogacone sokiem malinowym, stając się napojem o świeżym owocowym smaku, z delikatną nutą bogatego smaku Lambik.
Framboise nadaje się doskonale jako aperitif, ale może być akompaniamentem dla wielu dań i deserów.
Rodzaj alkoholu
Typ - Piwo
Ogólne dane dotyczące alkoholu
Alkohol wg objętości - 2,5%
Rodzaj opakowania
Typ - Butelka
Adres producenta
1479 Lenniksebaan - B 1602 Vlezenbeek
Adres zwrotny
Smak Piwa.pl s.c.
Al. Lotników 12 , 02-668 Warszawa
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Spożywanie alkoholu szkodzi zdrowiu.