Saint Benoit Brie 200g
Udostępnij na FacebookuOPIS PRODUKTU: Saint Benoit Brie to łagodny francuski ser pleśniowy o kremowej konsystencji. Ze śnieżnobiałą skórką i delikatną kremową teksturą. PRODUKCJA: Saint Benoit produkowany jest w Lotaryngii we Francji na bazie mleka krowiego. CECHY SZCZEGÓLNE: Doceniany za idealnie białą skórkę i łagodny smak. ZASTOSOWANIE: Najlepiej smakuje z białym pieczywem, z winogronami, orzechami włoskimi i lekkim winem czerwonym tj. Beaujolais.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 3176580026017
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
OPIS PRODUKTU:
Saint Benoit Brie to łagodny francuski ser pleśniowy o kremowej konsystencji.
Ze śnieżnobiałą skórką i delikatną kremową teksturą.
PRODUKCJA:
Saint Benoit produkowany jest w Lotaryngii we Francji na bazie mleka krowiego.
CECHY SZCZEGÓLNE:
Doceniany za idealnie białą skórkę i łagodny smak.
ZASTOSOWANIE:
Najlepiej smakuje z białym pieczywem, z winogronami, orzechami włoskimi i lekkim winem czerwonym tj. Beaujolais.
Składniki
Mleko pasteryzowane, sól, bakterie kwasu mlekowego, pleśń gatunku Penicillium candidum
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
4 - 8 °C
Nazwa producenta
Usine Vigneulles
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,4 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 17 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 20 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 31 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1445 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 349 kcal/100g |