Ser Camembert Bons Mayennais
Udostępnij na FacebookuCamembert to miękki, łagodny podpuszczkowy ser z porostem białej pleśni. Wyprodukowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Posiada kremową konsystencję i delikatny, lekko słony smak. Jeden z najbardziej popularnych serów francuskich. Doskonały na deskę serów.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 3275240312016
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
bakterie fermentacji mlekowej
sól
podpuszczka
stabilizator – chlorek wapnia.
Marka
Jansen
Opis produktu
Camembert Bons Mayennais to miękki, łagodny podpuszczkowy ser z porostem pleśni, produkowany we Francji z pasteryzowanego mleka krowiego. Wykonany jest ze świeżego mleka (zbierane jest lokalnie co 48 godzin), do którego nie dodaje się białka w przeciwieństwie do innych produktów tego typu na rynku. Ma bardzo kremową konsystencję oraz skórkę pokrytą pleśnią w kolorze od białawego do żółtego i brązowego w zależności od stadium dojrzałości. Idealnie nadaje się na deskę serów, faszerowania warzyw i do sosów.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w s. m. minimum 45%
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 4 ° C
Maks. temp. °C - 8°C
Adres producenta
Fromagerie du Bois Belleray
53470 Martigné-sur-Mayenne
Francja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1322 kJ/ 319 kcal |
tłuszcz | 27 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
białko | 19 g |
sól | 1,5 g |