1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 3275240312498
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
bakterie fermentacji mlekowej
sól
podpuszczka
stabilizator – chlorek wapnia
Marka
Jansen
Opis produktu
Carre Bons Mayennais to delikatny francuski ser produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego pochodzącego wyłącznie z departamentu Mayenne. Posiada białą skórkę i kremowo-żółty środek. Młodszy ser jest dość twardy i posiada świeży, mleczny smak. W miarę dojrzewania staje się coraz bardziej miękki a jego smak jest wyrazisty. Doskonały do samodzielnego spożycia jak również na deskę serów.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w s. m. minimum 50%
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 4°C
Maks. temp. °C - 8°C
Adres producenta
Fromagerie du Bois Belleray
53470 Martigné-sur-Mayenne
Francja
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1322 kJ/ 319 kcal |
tłuszcz | 27 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
białko | 19 g |
sól | 1,5 g |