1 kg
Kod kreskowy: 7013
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowana mleko krowie
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
kultury bakterii
Opis produktu
Emmentaler to twardy dojrzewający ser podpuszczkowy wyprodukowany w Bawarii. Posiada łagodny, lekko owocowy smak. Miąższ jest elastyczny, o bladożółtym kolorze, z charakterystycznymi widocznymi dużymi dziurami. Nadaje się do bezpośredniego spożycia jak również jako składnik sałatek i sosów.
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: + 2°C do + 6°C
Adres producenta
Goldsteig Kasereien Bayerwald GmbH,
Siechen 11,
93413 Cham,
Niemcy
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1612 kJ/ 388 kcal |
tłuszcz | 29,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21 g |
węglowodany | 0,1 g |
w tym cukry | <0,1 g |
białko | 30,5 g |
sól | 0,8 g |