TEMAR SER ROQUEFORT 100G CANTOREL
Udostępnij na FacebookuKról serów francuskich z przerostem niebieskiej pleśni, znany na rynku od czasów rzymskich. Charakteryzuje go mocno słony pikantny smak, który zawdzięcza nie tylko szlachetnej niebieskiej pleśni, ale rodzajowi mleka, z jakiego jest produkowany – mleka owczego surowego. Niezbędny na deskę serową, można nim nadziewać suszone morele, robić pasty koktajlowe. Wyśmienicie smakuje z owocami np. winogronami. Jest znakomitym dodatkiem do sosów, zup, tostów i tart. Świetnie pasuje do makaronu i sałatek. Najlepsze wina ciężkie czerwone wytrawne, białe wina słodkie. Produkowany jest z mleka owczego surowego. Zawiera 52% tłuszczu w suchej masie.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 3492843923009
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Król serów francuskich z przerostem niebieskiej pleśni, znany na rynku od czasów rzymskich. Charakteryzuje go mocno słony pikantny smak, który zawdzięcza nie tylko szlachetnej niebieskiej pleśni, ale rodzajowi mleka, z jakiego jest produkowany – mleka owczego surowego. Niezbędny na deskę serową, można nim nadziewać suszone morele, robić pasty koktajlowe. Wyśmienicie smakuje z owocami np. winogronami. Jest znakomitym dodatkiem do sosów, zup, tostów i tart. Świetnie pasuje do makaronu i sałatek. Najlepsze wina ciężkie czerwone wytrawne, białe wina słodkie. Produkowany jest z mleka owczego surowego. Zawiera 52% tłuszczu w suchej masie.
Składniki
surowe mleko owcze, sól, podpuszczka zwierzęca, kultury bakterii mlekowych
Temperatura przechowywania min - max
2x6 °C
Nazwa producenta
LFO
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3,2 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 19 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 24 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 32 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1524 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 368 kcal |
g/100g | |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3,2 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 19 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 24 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 32 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1524 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 368 kcal |
W porcji 100 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,5 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 368 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1524 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 32 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 24 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 1 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 19 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 3,2 g |