1 szt - 0,135 kg
Kod kreskowy: 5900857007915
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko
sól
bakterie fermentacji mlekowej
stabilizator - chlorek wapnia
substancja konserwująca lizozym z białka jaja kurzego
barwnik - annato
Cechy
delikatny, lekki smak z mleczną nutą
o 30% mniej tłuszczu
receptura serowarska - na 1 kg sera 10 l mleka
Pozostałe informacje
Porcja 25 g produktu dostarcza: kcal 67 3%*, cukry 0 g 0%*, tłuszcz 4,3 g 6%*, kwasy nasycone 3,0 g 15%*, sól, 0,3 g 5%*
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłęj (8400 kJ/2000 kcal).
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Ser żółty naturalnie nie zawiera laktozy.
Adres producenta
Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek
ul. Kleeberga 12
21-300 Radzyń Podlaski
Oddział Radzyń Podlaski
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1124 kJ/ 269 kcal |
Tłuszcz | 17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
Węglowodany | 1.4 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 31 g |
Sól | 1,2 g |