Wielkopolski ser smażony 200g TOP TOMYŚL
Udostępnij na FacebookuTradycyjny produkt z wielkopolski, wytwarzany zgodnie z dawną recepturą gospodyń domowych, sporządzony na bazie twarogu z dodatkiem masła, bez konserwantów. Twaróg jest gliwiony. Proces gliwienia polega na rozkładzie białek - stąd specyficzny smak i zapach sera. Następnie jest smażony z masłem, które nadaje produktowi aksamitną konsystencję.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5901593001014
Dodatkowe informacje
Instrukcje dotyczące przygotowania
gotowy zgliwiały twaróg z dodatkiem masła przesmażany
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Tradycyjny produkt z wielkopolski, wytwarzany zgodnie z dawną recepturą gospodyń domowych, sporządzony na bazie twarogu z dodatkiem masła, bez konserwantów. Twaróg jest gliwiony. Proces gliwienia polega na rozkładzie białek - stąd specyficzny smak i zapach sera. Następnie jest smażony z masłem, które nadaje produktowi aksamitną konsystencję.
Składniki
Twaróg 78%, masło, sól 1,6%
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
1 - 8 °C
Nazwa producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska TOP-TOMYŚL
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,6 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 20,5 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,6 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,6 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 6,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 7,5 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 695 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 166 kcal/100g |