Ceko Ser ricotta wiedeński 240g
Udostępnij na FacebookuSer wiedeński typu ricotta to specyficzny ser deserowy o delikatnym zapachu wytwarzany z bogatej w aminokwasy serwatki. Można go spożywać na słodko jak i z warzywami lub mięsem. Ważną zaletą tego sera jest zawartość łatwo przyswajalnych przez organizm białek : albuminy i globuliny, szczególnie polecany osobom zdrowo odżywiającym się w tym dzieciom i osobom starszym.
1 szt - 0,240 kg
Kod kreskowy: 5901625003771
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Ser wiedeński typu ricotta to specyficzny ser deserowy o delikatnym zapachu wytwarzany z bogatej w aminokwasy serwatki. Można go spożywać na słodko jak i z warzywami lub mięsem. Ważną zaletą tego sera jest zawartość łatwo przyswajalnych przez organizm białek : albuminy i globuliny, szczególnie polecany osobom zdrowo odżywiającym się w tym dzieciom i osobom starszym.
Składniki
Serwatka (z mleka), sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Ceko Sp z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,3 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 9,7 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,3 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,3 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 7,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 11 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 628 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 151 kcal/100g |