Sól himalajska czarna duże kryształki
Udostępnij na FacebookuSól czarna Kala Namak wydobywana jest w Indiach, Bangladeszu, Nepalu i Pakistanie. Swoje właściwości zyskuje poprzez podgrzanie. Kolor zawdzięcza większej zawartości siarczku żelaza, a obecność siarkowodoru nadaje jej charakterystyczny zapach. Oprócz tego zawiera niemal wszystkie śladowe ilości pierwiastków, przez co wykazuje właściwości zdrowotne. W tradycyjnej medycynie ajurwedycznej stosowana jest na zgagę, wzdęcia, problemy żołądkowe, wspomaganie trawienia. Posiada także właściwości przeciwbakteryjne.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5906185020503
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Sól himalajska czarna 100%.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
W zakładzie konfekcjonowane są produkty zawierające: pszenicę, gluten, soję, seler, sezam, migdały i orzechy.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Czarna sól jest tradycyjną przyprawą kuchni indyjskiej.
Stosuje się ją do zup, dipów, sosów, marynat, przekąsek. Dodaje się ją również do dań z owoców.
Kraj
Kraj pochodzenia - Pakistan
Adres producenta
Vita Natura Roman Skrzypczak,
ul. Akacjowa 29,
62-023 Gądki.
Adres zwrotny
Vita Natura Roman Skrzypczak,
ul. Akacjowa 29,
62-023 Gądki.