Sól peklowa

Udostępnij na Facebooku

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.

Sól peklowa
  • Sól peklowa
  • Sól peklowa
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,660 kg
Kod kreskowy: 5900977003354

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Cenos

o'Sole sobie

Kraj

Kraj produkcji - Polska

Cechy

doskonała do mięs i domowego wyrobu wędlin

Marka

o'Sole

O marce

o'Sole sobie

Składniki

sól NaCI - 99,5%

azotyn sodu E 250 NaNO2 - 0,5%-0,6%

substancja przeciwzbrylająca E 536

Adres firmy

ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września

Nazwa firmy

CENOS Sp. z o.o.

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce

Adres zwrotny

CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl

Opis produktu

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych.

Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu.

Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Adres producenta

CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września

Adres internetowy

www.osole.pl

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 126

Szerokość - 85

Głębokość - 55

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900977003828

Przygotowanie i stosowanie

Sól peklowa o'Sole polecana jest do domowego wyrobu wędlin.

Peklowanie na mokro: na litr zimnej wody wsypać 60 g soli peklowej, dodać kilka ząbków czosnku, ziele angielskie oraz pieprz. Mięso peklować w tak przygotowanej zalewie - w zależności od masy - od 3 do 7 dni w temperaturze 4-6°C.

Peklowanie na sucho: na 1 kg mięsa użyć 20-23 g soli peklowej. Kawałki mięsa natrzeć dokładnie mieszanką peklującą ze wszystkich stron i peklować od 4 do 7 dni w temperaturze 4-6°C.

Nie do bezpośredniego spożycia

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Sól peklowa

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g produktu
Wartość energetyczna0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany0 g
w tym cukry0 g
Białko0 g
Sól99,5 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.