Tłuszcz roślinny Kasia do wypieków 72% bez laktozy

Udostępnij na Facebooku

Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.

Tłuszcz roślinny Kasia do wypieków 72% bez laktozy
  • Tłuszcz roślinny Kasia do wypieków 72% bez laktozy
  • Tłuszcz roślinny Kasia do wypieków 72% bez laktozy
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 8714100841129

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Cechy

odpowiedni dla wegan

Marka

Kasia

Przepisy

Szarlotka
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Czas pieczenia: 60 minut

Ciasto: 1 kostka do pieczenia Kasia bez laktozy (250 g), 1/2 szklanki cukru pudru (100 g), 2 pełne szklanki mąki (350 g), 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie: 5-6 dużych jabłek (1,5 kg), 4 łyżki cukru
dodatkowo: cukier puder do posypania, bułka tarta do formy

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, Kasię i cukier. Ciasto wyłóż na podsypany mąką stół i zagnieć w kulkę. Jeśli ciasto nie chce się zagnieść, dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Podziel na dwie nierówne części. 1/3 ciasta zawiń w folię i odłóż do zamrażarki, 2/3 ciasta również zawiń w folię i schowaj do lodówki. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Połowę włóż do rondla i upraż z cukrem. Wystudź i wymieszaj z pozostałymi jabłkami. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą. Ciastem z lodówki wyłóż dno i boki tortownicy. Na ciasto wyłóż przestudzone jabłka, a na ich powierzchnię wysyp pokruszone ciasto z zamrażarki. Całość piecz około 60 minut w 200 st. C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Składniki

oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach)

woda

emulgatory (lecytyny (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)

sól (0,2%)

aromaty

kwas (kwas cytrynowy)

witaminy A i D

barwnik (karoteny)

Zawartość tłuszczu 72%

Adres firmy

Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Polska

Nazwa firmy

Unilever Polska Sp. z o.o.

Adres zwrotny

Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Polska

Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
z dopiskiem KASIA
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.

Adres producenta

Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Polska

Rodzaj opakowania

Typ - Owijka

Telefon kontaktowy

801109387

Pozostałe informacje

1 porcja** zawiera: 266 kJ 64 kcal 3%*
100 g 2663 kJ/636 kcal

*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 10 g.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 39

Szerokość - 100

Głębokość - 74

Warunki przechowywania

Min. temp. °C - 2

Maks. temp. °C - 10

Zalecenia dla alergików

Laktoza - Nie zawiera

Informacje dot. stylu życia

Produkt odpowiedni dla wegan

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze100 gPorcja**%* w porcji**
Energia2663 kJ / 636 kcal266 kJ / 64 kcal3%
Tłuszcz72 g7,2 g10%
w tym kwasy nasycone34 g3,4 g17%
Węglowodany<0,5 g<0,5 g<1%
w tym cukry<0,5 g<0,5 g<1%
Białko<0,5 g<0,5 g<1%
Sól0,21 g0,02 g<1%
Witamina A800 µg (100%***)80 µg (10%***)
Witamina D7,5 µg (150%***)0,75 µg (15%***)
*referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
**1 porcja = 10 g. Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.
***% dziennej referencyjnej wartości spożycia.


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.