Jana Twaróg wędzony solankowy 250g
Udostępnij na FacebookuTwaróg solankowy wędzony jest tradycyjnym produktem mleczarskim produkowany metodą samoociekową, który nastepnie jest zanurzony w solance, a na końcu podwędzany naturalnym dymem wędzarniczym. Zastosowany proces technologiczny nadaje temu produktowi niepowtarzalny smak i aromat. Jako źródło pełnowartościowego, lekkostrawnego białka może być jednym z podstawowych składników diety. Twaróg doskonale nadaje się do sałatek, kanapek jak również do bezpośredniego spożycia.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5902476001770
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Twaróg solankowy wędzony jest tradycyjnym produktem mleczarskim produkowany metodą samoociekową, który nastepnie jest zanurzony w solance, a na końcu podwędzany naturalnym dymem wędzarniczym. Zastosowany proces technologiczny nadaje temu produktowi niepowtarzalny smak i aromat. Jako źródło pełnowartościowego, lekkostrawnego białka może być jednym z podstawowych składników diety. Twaróg doskonale nadaje się do sałatek, kanapek jak również do bezpośredniego spożycia.
Składniki
mleko pasteryzowane, sól (1%), kultury bakterii fermentacji mlekowej
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
1 - 8 °C
Nazwa producenta
Średzka Spółdzielnia Mleczarska Jana
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 13 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 3 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 11 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 17 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 901 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 217 kcal/100g |