Ser Bleu D'auvergne A.O.P.
Udostępnij na FacebookuOryginalny ser miękki, z przerostem niebieskiej pleśni, produkowany we Francji
1 kg
Kod kreskowy: 38338
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie
sól
podpuszczka zwierzęca
bakterie fermentacji mlekowej
pleśń penicillium.
Marka
Jansen
Opis produktu
Ser Bleu D'Auvergne produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. To jeden z najpopularniejszych francuskich serów z przerostem niebieskiej pleśni. Ma miękką, kremową konsystencję i mocny, piwniczny smak. Jest to ser AOP, wytwarzany we wspaniałej górskiej krainie w regionie Auvergne. Dojrzewa od 6 do 8 tygodni. W serze występują kieszonki i żyłki szaro - niebieskiej pleśni, a w miarę upływu czasu skórka staje się lepka, pokrywa się szarą pleśnią, a smak staje się coraz bardziej intensywny. Doskonały na deskę serów, do sosów i sałatek, świetnie komponuje się z sałatkami z dodatkiem orzechów, cykorii i jabłek. Idealny do sosów i makaronów.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu 50% w suchej masie = 28% w masie całkowitej
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2°C
Maks. temp. °C - 8°C
Adres producenta
Les Fromageries Occitanes
3 Avenue des Etats –Unis BP 42078
31019 Toulouse Cedex 2, Francja
Adres zwrotny
Jansen
ul.Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1376 kJ/ 332 kcal |
tłuszcz | 28 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g |
węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 28 g |
sól | 2,5 g |