Ser fourme d'ambert
Udostępnij na FacebookuFOURME D´AMBERT walec - ser miękki ze szlachetną niebieską pleśnią o mocno słonym pikantnym smaku. Podaje się na desce serowej, można nim nadziewać suszone morele, robić pasty koktajlowe. Jest znakomitym dodatkiem do sosów, zup, tostów i tart. Świetnie pasuje do makaronu i sałatek. Najlepsze wina ciężkie czerwone wytrawne, białe wina słodkie. Posiada oznaczenie AOC świadczące o oryginalności produktu. Zawiera 50 % tł. w suchej masie.
1 kg
Kod kreskowy: 21474
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko pasteryzowane,
sól,
podpuszczka,
kultury bakterii mlekowych,
kultury pleśniowe
Penicillium
Marka
TEMAR
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od 2 °C do 4 °C
Adres zwrotny
PPH TEMAR Sp. J.
ul. Tartaczna 34
40 - 749 Katowice
www.temar.pl