1 szt - 0,050 kg
Kod kreskowy: 4316734039909
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
grzyby shiitake, suszone
Dodatkowe informacje
Nie czyszczone, zanieczyszczenia niewykluczone. Nie nadają się do spożycia w stanie surowym.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Grzyby należy moczyć w wodzie przez około 60 minut, potem odlać wodę. Grzyby umyć i oczyścić pod bieżącą wodą. Unikać kontaktu surowych grzybów z inną żywnością (aby uniknąć możliwego ryzyka zdrowotnego). Przygotowane grzyby gotować przynajmniej 10 minut w świeżej wodzie. Wodę odlać i np. smażyć z cebulą i sosem sojowym w woku.
Adres producenta
Kreyenhop & Kluge
GmbH Co, KG Industriestraße 40-42
28876 Oyten
Adres zwrotny
KK Polska Sp. z o.o.
ul. Bolesława Krzywoustego 6
81-035 Gdynia tel. 586202287
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1099 kJ / 264 kcal |
tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
węglowodany | 23 g |
w tym cukry | <0,5 g |
białko | 18 g |
sól | 0,03 g |