Astra Professional Cafe Crema Kawa palona mielona 250 g
Udostępnij na FacebookuWyprodukowana w oparciu o technologię usuwania z ziaren kawy substancji drażniących. Skomponowana w 100% ze szlachetnej arabiki z Ameryki Łacińskiej i Afryki. Posiada harmonijny i delikatny smak oraz aromat orzechów i czekolady. Charakteryzuje się bardzo intensywnym, przyjemnym aromatem, a dzięki średniemu prażeniu ziaren posiada harmonijny i wysublimowany smak oraz aromat. Esencjonalny napar z kawy mielonej można przygotować samodzielnie nie tylko w standardowy sposób poprzez zalanie kawy wodą. Zachęcamy do eksperymentowania z niestandardowymi urządzeniami do parzenia oraz odkrywania tajemnic smaku i aromatu wyśmienitej kawy Astra.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5900127011215
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Astra
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kawa palona mielona 100% Arabica
Cechy
100% Arabica
metoda przelewowa, french press, chemex, ekspres kolbowy
Opis produktu
Wyprodukowana w oparciu o technologię usuwania z ziaren kawy substancji drażniących. Skomponowana w 100% ze szlachetnej arabiki z Ameryki Łacińskiej i Afryki. Posiada harmonijny i delikatny smak oraz aromat orzechów i czekolady.
Charakteryzuje się bardzo intensywnym, przyjemnym aromatem, a dzięki średniemu prażeniu ziaren posiada harmonijny i wysublimowany smak oraz aromat. Esencjonalny napar z kawy mielonej można przygotować samodzielnie nie tylko w standardowy sposób poprzez zalanie kawy wodą. Zachęcamy do eksperymentowania z niestandardowymi urządzeniami do parzenia oraz odkrywania tajemnic smaku i aromatu wyśmienitej kawy Astra.
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Przygotowanie i stosowanie
Metoda zaparzania
metoda przelewowa 90-96°C / chemex 90-95°C
1. Przelej papierowy filtr gorącą wodą, aby zapewnić lepszy przepływ naparu
2. Małą ilością wody zalej zmieloną kawę
3. Odczekaj 30 sek., aby uwolniły się aromaty
4. Dolej pozostałą część wody kolistymi ruchami
5. Odczekaj, aż kawa spłynie do naczynia i przelej do filiżanki
french press 90-95°
1. Do naczynia wsyp odmierzoną kawę
2. Zalej zmieloną kawę małą ilością wody i przemieszaj
3. Odczekaj 30 sek. i delikatnym strumieniem dolej pozostałą część wody, po 3-4 min przyciśnij powoli tłok i oddziel napar od fusów
ekspres kolbowy 90-95°C
1. Podgrzej kolbę
2. Rozłóż kawę równomiernie, aby zapobiec kanałowaniu
3. Pamiętaj, że siła dociśnięcia, jak i przekręcenie tamperem wpływa na jakość naparu
4. Zaparzaj ok. 25 sek.
Praktyczne porady
Ilość kawy do ilości wody powinna wynosić 6-7 g / 100 ml
Nie stosuj wrzątku
Obniżona temperatura pozwoli wydobyć najlepszy smak i aromat
Zmieniając proporcje kawy uzyskasz słabszy lub mocniejszy napar
Pamiętaj o wcześniejszym podgrzaniu naczynia, w którym będziesz zaparzać kawę
Przechowywanie
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 60
Wysokość - 193
Szerokość - 101
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Poznańska Palarnia Kawy Astra Sp. z o.o.
Zakład w Starczanowie
Starczanowo 2E
62-330 Nekla
Adres zwrotny
Poznańska Palarnia Kawy Astra Sp. z o.o.
Zakład w Starczanowie
Starczanowo 2E
62-330 Nekla
Kontakt
Poznańska Palarnia Kawy Astra Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Zakład w Starczanowie
Starczanowo 2E
62-330 Nekla