Kombucha zakwasownia ekologiczna z trawą cytrynową
Udostępnij na FacebookuKombucha to pradawny, domowy środek leczniczy. Jest to naturalny napój probiotyczny na bazie fermentowanej herbaty z tzw. "japońskim grzybem herbacianym". Jest polecany w codziennej diecie jako źródło kwasów organicznych podobnie jak naturalny ocet jabłkowy. Ma przyjemny kwaskowaty smak i jest lekko musujący. Najlepiej smakuje schłodzony.
1 szt - 0,500 litr
Kod kreskowy: 5907739367761
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda, zielona herbata*, cukier trzcinowy*, trawa cytrynowa* (5%), liście kafiru* (1%)
(* certyfikowany składnik ekologiczny)
Dodatkowe informacje
Napój 100% roślinny, bez konserwantów, niepasteryzowany, bezglutenowy
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać soję, gluten,nasiona sezamu,seler, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne
Przechowywanie
Przechowywać przed i po otwarciu w temp. 2 -10°C.
Adres producenta
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia
Adres zwrotny
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
UWAGA! Produkt może zawierać do 1,2% alkoholu
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 ml |
---|---|
Wartość energetyczna | 105 kJ/25 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 5,8 g |
w tym cukry | 5,8 g |
białko | <0,3 g |
sól | 0,0062 g |