Lubella Chrupersy Chrupki z ryżu i kukurydzy w kształcie ziarenek ryżowe 200 g
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5900049824207
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella
Tradycja od 1881
Spróbuj także innych Chrupersów
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: mleko, soję.
Składniki
sól
witaminy: niacyna (witamina B3), witamina B6, tiamina (witamina B1), witamina D
skrobia
ekstrakt słodowy jęczmienny
mąka: ryżowa (51 %), kukurydziana (18 %), kukurydziana pełnoziarnista (4,6 %)
cukier
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Chrupki z ryżu i kukurydzy w kształcie ziarenek wzbogacone w witaminy.
Cechy
siła ryżu
z pełnym ziarnem
prosty skład
Polska Marka
O marce
Lubella
Tradycja od 1881
Spróbuj także innych Chrupersów
Dodatkowe informacje
szukaj przepisów na:
Uwielbiam.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o.
ul. Chopina 10
34-100 Wadowice
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o.
ul. Chopina 10
34-100 Wadowice
Kontakt
MW FOOD Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chopina 10
34-100 Wadowice
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 220
Szerokość na półce - 140
Głębokość na półce - 50
Waga od dostawcy
Waga brutto - 208
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 50
Szerokość - 140
Wysokość - 220
Przepisy
Spróbuj prostego i szybkiego przepisu na pyszne batony z Chrupersami!
Składniki:
- 6 szklanek ryżowych Chrupersów
- 280 g pianek marshmallow
- 3 łyżki masła
Przygotowanie:
- Masło oraz pianki marshmallow wstaw do kuchenki mikrofalowej i podgrzewaj przez 3 minuty (przemieszaj po około 2 minutach). Całość powinna się rozpuścić na gładka masę.
- Dodaj ryżowe Chrupersy i mieszaj, aż dobrze połączą się z masą.
- Przełóż masę do płaskiego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Schłodź w lodówce przez około godzinę, a następnie wyciągnij i podziel masę na porcje.
Batoniki należy przechowywać nie dłużej niż dwa dni w temperaturze pokojowej w zamkniętym pojemniku.
Recykling - pozostały tekst
Plastik/metal
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
energia | 1632 kJ / 385 kcal |
tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy nasycone | 0,2 g |
węglowodany | 87 g |
w tym cukry | 16 g |
błonnik | 2,7 g |
białko | 5,1 g |
sól | 1,0 g |
witamina D | 0,75 µg (15 %)* |
tiamina (witamina B1) | 0,44 mg (40 %)* |
niacyna (witamina B3) | 4,8 mg (30 %)* |
witamina B6 | 0,63 mg (45 %)* |
*% referencyjnej wartości spożycia |