Organiczny ser tofu Valsoia
Udostępnij na FacebookuTwaróg otrzymywany na bazie soi pochodzącej z ekologicznych plantacji. Produkt o wszechstronnym zastosowaniu, smaczny pożywny i zdrowy, został doceniony szczególnie w kuchni chińskiej. Działa podobnie jak gąbka, zatrzymując w sobie zapachy innych składników i przypraw i stanowi znakomite dopełnienie dań jarskich i mięsnych. Mocno doprawiony imbirem, czosnkiem i sezamem idealnie komponuje się z mięsem, znakomicie smakuje również z jajecznicą ze szczypiorkiem oraz wzmocniony kilkoma kroplami oleju sezamowego
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 8006040256003
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda,
ziarna soi * 48%, substancja żelująca: siarczan wapnia. *produkt organiczny.
Opis produktu
Ser tofu to produkt o wszechstronnym zastosowaniu, smaczny pożywny i zdrowy, został doceniony szczególnie w kuchni chińskiej. Ten organiczny twaróg uzyskany jest z soi. Ma gąbczastą konsystencję i znakomicie wchłania smaki i aromaty innych przypraw oraz sosów. Posiada niezwykle uniwersalne zastosowanie - szczególnie w kuchni azjatyckiej.
Przechowywanie
przechowywać w suchym, chłodnym miejscu
Przygotowanie i stosowanie
gotowy do użycia
Znakomity dodatek do dań mięsnych i warzywnych.
Dodatek do zup (m.in. rybnych).
Składnik wielu chińskich potraw.
W duecie z ryżem wzmocnione orientalnym sosem stanowi kompletny posiłek.
Smaczna przekąska to tofu doprawione przypawami i panierowane w jajku i bułce tartej.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres zwrotny
De Care Sp. z o.o. Pieńków 147A 05-152 Czosnów www.decare.pl e-mail: decare@decare.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 660kJ/158 kcal |
Tłuszcz | 10,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
Węglowodany | 1 g |
w tym cukry | 0,9 g |
Białko | 15 g |