Prymat Pieprz ziołowy mielony 20 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Pieprz ziołowy wzbogaci smak wszelkich dań mięsnych i zup. Dobrze wpływa na metabolizm i poprawia trawienie, dlatego warto go dodawać do tłustych i ciężkostrawnych potraw. Doskonale nadaje się do przygotowania masła ziołowego.
1 szt - 0,030 kg
Kod kreskowy: 5901135000130
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby byłby najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Składniki
kozieradka
kminek
gorczyca biała
majeranek
owoc kolendry
papryka ostra
czosnek
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pieprz ziołowy mielony - mieszanka suszonych przypraw i ziół.
Marka
Prymat
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Opis produktu
Warto wiedzieć
Pieprz ziołowy wzbogaci smak wszelkich dań mięsnych i zup. Dobrze wpływa na metabolizm i poprawia trawienie, dlatego warto go dodawać do tłustych i ciężkostrawnych potraw. Doskonale nadaje się do przygotowania masła ziołowego.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby byłby najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 7
Wysokość - 150
Szerokość - 112
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Przepisy
Cielęcina z sałatką jajeczną
4 porcje, 80 min
Składniki:
- 800 g udźca cielęcego,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 2 łyżki miodu,
- 2 łyżki Przyprawy do pieczeni Prymat,
- 100 g suszonych owoców (morele, figi, jabłka, żurawina),
- 4 jajka
- 2 szalotki,
- kilka gałązek szczypiorku,
- 1 łyżka majonezu light,
- 1 łyżka chrzanu tartego,
- 1 bagietka razowa,
- 1 łyżeczka Pieprzu ziołowego mielonego Prymat,
- do smaku: Sól morska Prymat
Sposób przygotowania:
Olej rzepakowy połączyć z miodem i przyprawą do pieczeni. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, obłożyć suszonymi owocami i odstawić na noc do lodówki. Po marynowaniu piec przez ok. 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 160°C. Jajka ugotować i jak wystygną pokroić je w kostkę. Szalotki i szczypiorek posiekać, połączyć z jajkami, dodać łyżkę majonezu i chrzanu. Doprawić do smaku solą morską i pieprzem ziołowym, a następnie dokładnie wymieszać. Upieczoną cielęcinę pokroić w cienkie plastry. Podawać z sałatką jajeczną na przekrojonej wzdłuż bagietce razowej.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135012393
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl