Ser twardy Dziugas dojrzewający 12 m-cy
Udostępnij na FacebookuSer Dżiugas to tradycyjny, twardy ser o świeżym, lekko owocowym, pikantnym smaku. Przede wszystkim wzmacnia aromat i smak zup, służy do wzbogacania głównych dań, nadaje się znakomicie jako przystawka do aperitifu, owoców i sałatek. Sery tego gatunku są stosunkowo kruche i mają urozmaiconą, chrapowatą powierzchnię. Są bardzo twarde i wyróżniają się niską wilgotnością
1 kg
Kod kreskowy: 2215039
Dodatkowe informacje
Producent
Nickal
Litewska marka znana doskonale w krajach bałtyckich, specjalizująca się w produkcji serów dojrzewających.
Składniki
mleko,
sól,
podpuszczka mikrobiologiczna,
kultury bakterii kwasu mlekowego.
Cechy
Podpuszczkowy, twardy ser długo dojrzewający (minimum 12 miesięcy), w kawałkach.
Marka
" Dziugas "
O marce
Litewska marka znana doskonale w krajach bałtyckich, specjalizująca się w produkcji serów dojrzewających.
Dodatkowe informacje
Jest idealny jako przekąska, na deskę serów. Nadaje się równieżdo tarcia.
Opis produktu
Dziugas Mild.
Podpuszczkowy, twardy ser długo dojrzewający (minimum 12 miesięcy), w kawałkach.
Zawartość opakowania
4.5 kg
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Zawiera mleko.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +6°C
Kraj
Kraj pochodzenia - Litwa
O producencie
Zemaitijos Pienas
Producent specjalizucjy się w produkcji serów dojrzewających.
Adres zwrotny
Euroser
ul. Geologiczna 20
02-246