1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5907771443447
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
kiełki cieciorki (20 %)
kiełki soczewicy brązowej (20 %)
kiełki soczewicy zielonej (20 %)
kiełki fasoli mung (40 %)
Marka
Uniflora
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka kiełków: fasoli mung, cieciorki, soczewicy brązowej i zielonej.
Cechy
Produkt polski
źródło witaminy B₆, tiaminy, kwasu foliowego
źródło miedzi, manganu, fosforu
źródło błonnika pokarmowego
Przygotowanie i stosowanie
Gotowe do spożycia
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 2
Przechowywanie
Należy spożyć do: data na boku etykiety.
Przechowywać w temperaturze: od +2 °C do +8 °C
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 137
Szerokość - 97
Głębokość - 51
Rodzaj opakowania
Typ - Pot
Adres producenta
UNIFLORA Sp. z o.o.
ul. Lwowska 8,
42-202 Częstochowa
www.uniflora.com.pl
Adres zwrotny
UNIFLORA Sp. z o.o.
ul. Lwowska 8,
42-202 Częstochowa
www.uniflora.com.pl
Kontakt
UNIFLORA Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
źródło witaminy B₆, tiaminy, kwasu foliowego
źródło miedzi, manganu, fosforu
źródło błonnika pokarmowego
Adres kontaktowy
ul. Lwowska 8,
42-202 Częstochowa
Przepisy
Propozycja przygotowania do spożycia: na patelni podgrzać łyżkę oleju, dodać kiełki i mieszając smażyć 3-5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Gotowe do spożycia
Adres internetowy
www.uniflora.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 542 kJ / 128 kcal |
Tłuszcz | 0,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 19,2 g |
w tym cukry | 2,4 g |
Błonnik | 5,2 g |
Białko | 9,6 g |
Sól | 0 g |
Kwas foliowy | 126 µg 63 %* |
Tiamina | 0,2 mg 18 %* |
Witamina B6 | 0,25 mg 18 %* |
Miedź | 0,35 mg 35 %* |
Mangan | 0,52 mg 26 %* |
Fosfor | 118,6 mg 17 %* |
*Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej) |