1 szt - 0,035 kg
Kod kreskowy: 8445290971074
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko.
Produkt nie zawiera orzechów laskowych.
Składniki
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
barwnik (karmel)
aromat
Marka
Winiary
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń o smaku orzecha laskowego bez dodatku cukru.
Cechy
edycja limitowana
bez dodatku cukru
Pozostałe informacje
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów i inspiracji na: winiary.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Orzechy laskowe - Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
4 Porcje
Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszaj.
Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty.
Gotowy budyń wlej do miseczek, nie mieszaj i zostaw do ostygnięcia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Kontakt
Nestlé Polska S.A.
Oświadczenia żywieniowe
Bez dodatku cukru
O producencie
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 10
Głębokość na półce - 112
Wysokość na półce - 155
Waga od dostawcy
Waga brutto - 38
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 112
Szerokość - 10
Wysokość - 155
Informacje dot. stylu życia
Bez dodatku cukru
Dodatki
Fragrances - Zawiera
Barwniki - Zawiera
Przepisy
Warto wiedzieć
Prosty krem budyniowy
Składniki: Winiary budyń o smaku orzecha laskowego, 500 ml mleka, 1 łyżka mąki pszennej, 100 g masła, 5 łyżek cukru (60 g).
Sposób przygotowania: 0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem. Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i ugotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do przestygnięcia i wyłóż na ciasto.
Telefon kontaktowy
800 16 16 66
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 4 porcje.
Adres internetowy
www.winiary.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu** bez dodatku cukru W 100 g gotowego deseru | Wartość odżywcza po przyrządzeniu** Jeśli spożyjesz porcję: 1 miseczka bez dodatku cukru W porcji (137,5 g) | Jeśli spożyjesz porcję: 1 miseczka bez dodatku cukru % RWS* w porcji | Wartość odżywcza po przyrządzeniu** z dodatkiem cukru W 100 g gotowego deseru | Wartość odżywcza po przyrządzeniu** Jeśli spożyjesz porcję: 1 miseczka z dodatkiem cukru W porcji (145 g) | Jeśli spożyjesz porcję: 1 miseczka z dodatkiem cukru % RWS* w porcji |
---|---|---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 289 kJ | 398 kJ | 5 % | 361 kJ | 523 kJ | 6 % |
Wartość energetyczna | 69 kcal | 95 kcal | 5 % | 86 kcal | 125 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 1,9 g | 2,6 g | 4 % | 1,8 g | 2,6 g | 4 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 1,5 g | 8 % | 1,1 g | 1,5 g | 8 % |
Węglowodany | 9,8 g | 13,5 g | 5 % | 14,5 g | 21,0 g | 8 % |
w tym cukry | 4,6 g | 6,3 g | 7 % | 9,5 g | 13,8 g | 15 % |
Błonnik | 0,1 g | 0,1 g | - | 0,1 g | 0,1 g | - |
Białko | 3,2 g | 4,4 g | 9 % | 3,0 g | 4,4 g | 9 % |
Sól | 0,12 g | 0,16 g | 3 % | 0,10 g | 0,16 g | 3 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||||
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | ||||||
* Z mlekiem o zawartości 2,0 % tłuszczu. |