Zakwas zakwasownia z białej kapusty ekologiczny
Udostępnij na FacebookuDoskonały napój probiotyczny na bazie kapusty i jabłek ukiszonych w niskosolonej solance. Idealny izotonik i źródło bakterii probiotycznych. Jak stosować zakwas w codziennej diecie? Zaleca się systematyczne picie zakwasu na czczo, z rana. Możemy zacząć od niewielkiej ilości (50 ml), żeby oswoić organizm z żywymi szczepami „dobrych bakterii”, następnie zwiększamy dawkę i pijemy nawet szklankę dziennie. Możemy dodać zakwas do zupy, co genialnie podkreśli jej smak i kolor. Jednak w podgrzanej postaci traci działanie lecznicze i zmniejsza się jego wpływ na oczyszczanie krwi.
1 szt - 0,700 litr
Kod kreskowy: 5907739367518
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
kapusta, jabłka, woda, ziele angielskie, liść laurowy
Dodatkowe informacje
Produkt w 100% roślinny, bezglutenowy, przygotowany z certyfikowanych składników ekologicznych, niepasteryzowany.
Odpowiedni dla wegan, dla osób z cukrzycą, w ciąży lub w trakcie karmienia.
Zawiera naturalny osad, może gazować oraz wykazywać zwiększoną gęstość, w zależności od pory roku i metody przechowywania.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać soję, gluten,nasiona sezamu,
seler, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne
Adres producenta
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia
Adres zwrotny
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
W przypadku zaostrzonych stanów zapalnych układu pokarmowego należy spożywanie skonsultować z lekarzem.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 ml |
---|---|
Wartość energetyczna | 50 kJ/12 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0,3 g |
białko | <0,4 g |
sól | 0,75 g |