Alpro Napój sojowy 1 l

Udostępnij na Facebooku

Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami powstaje w 100% na bazie roślin i może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. Jest bogaty w białko roślinne, nie zawiera glutenu i laktozy, a ponadto ma niską zawartość cukrów. To alternatywa dla mleka, która stanowi źródło wapnia oraz witamin: B2,B12 i D. W jego produkcji stosujemy wyłącznie soję wolną od modyfikacji genetycznych. Delikatny w smaku Napój Sojowy Alpro doskonale sprawdza się samodzielnie lub jako dodatek do płatków, musli, kawy, ciasta czy koktajli.

Alpro Napój sojowy 1 l
  • Alpro Napój sojowy 1 l
  • Alpro Napój sojowy 1 l
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 1,000 litr

Kod kreskowy: 5411188543381

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Tekst dotyczący alergenów

Produkt bezglutenowy. Naturalnie nie zawiera laktozy.

Składniki

aromat

baza sojowa (96,8 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (8 %))

regulatory kwasowości (fosforany potasu)

stabilizator (guma gellan)

witaminy B2, B12, D2

cukier

sól morska

wapń

Marka

Alpro

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Napój sojowy z wapniem i witaminami.

Cechy

Bogaty w białko roślinne

Źródło wapnia i witamin B2, B12 i D

Niska zawartość cukru

100% roślinny

Naturalnie bez laktozy

Bezglutenowy

Soja wolna od modyfikacji genetycznych

Opis produktu

Alpro Napój Sojowy z wapniem i witaminami powstaje w 100% na bazie roślin i może być wartościowym urozmaiceniem codziennych posiłków dla każdego. Jest bogaty w białko roślinne, nie zawiera glutenu i laktozy, a ponadto ma niską zawartość cukrów. To alternatywa dla mleka, która stanowi źródło wapnia oraz witamin: B2,B12 i D. W jego produkcji stosujemy wyłącznie soję wolną od modyfikacji genetycznych. Delikatny w smaku Napój Sojowy Alpro doskonale sprawdza się samodzielnie lub jako dodatek do płatków, musli, kawy, ciasta czy koktajli.

Pozostałe informacje

FSC - www.fsc.org, Mix, FSC C014047

Zalecenia dla alergików

Mleko - Nie zawiera

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

Soja - Zawiera

Przygotowanie i stosowanie

Przed otwarciem wstrząsnąć. Można stosować na gorąco lub zimno jako alternatywa dla mleka.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C - 1

Maks. temp. °C - 25

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od +1°C do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.

Jednostka sprzedażowa

Głębokość - 75

Szerokość - 80

Wysokość - 206

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Adres producenta

Danone sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com

Adres zwrotny

Danone sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com

Adres kontaktowy

ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa

Oświadczenia żywieniowe

Źródło wapnia oraz witaminy B2, B12 i D2

Bogaty w białko roślinne

Niska zawartość cukrów

Naturalnie niska zawartość tłuszczów nasyconych.

Kontakt

Danone sp. z o.o.

Informacje dot. stylu życia

Produkt odpowiedni dla wegan

Bezglutenowy

Dodatki

Smaki / Aromaty - Zawiera

Additives - Zawiera

Kraj

Kraj pochodzenia - Belgium

Telefon kontaktowy

801 331 133

Email kontaktowy

info.polska@alpro.com

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza w 100 ml
Energia163 kJ / 39 kcal
Tłuszcz1,8 g
w tym kwasy nasycone0,3 g
Węglowodany2,5 g
w tym cukry2,5 g
Błonnik0,5 g
Białko3,0 g
Sól0,09 g
Witaminy:
D20,75 µg*
ryboflawina (B2)0,21 mg*
B120,38 µg*
Składniki mineralne:
wapń120 mg*
* = 15 % referencyjnych wartości spożycia
Laktoza0 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.