Ba! baton proteinowy after training recovery
Udostępnij na FacebookuBaton proteinowy oblany czekoladą z dodatkiem bananów liofilizowanych i prażonych orzeszków ziemnych. Zawiera substancję słodzącą.
1 szt - 0,045 kg
Kod kreskowy: 5900749631969
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
koncentrat białka serwatkowego (z mleka) zawierający 80% białka (WPC 80) 28,4%
czekolada 20% [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi); aromat naturalny]
inulina
substancja słodząca: syrop maltitolowy
substancja wypełniająca: polidekstroza
orzeszki ziemne prażone cięte 3%
olej słonecznikowy
banan liofilizowany 2%
kreatyna 1,1%
beta-alanina 1,1%
błonnik grochowy
ekstrakt ze skrzypu polnego 0,44%
aromaty
emulgator: lecytyny
magnez
żelazo
niacyna
kwas pantotenowy
witaminy: B12, D, B6, ryboflawina, tiamina
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać gluten, inne orzechy oraz nasiona sezamu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Adres producenta
BAKALLAND S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Adres zwrotny
BAKALLAND S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.bakalland.pl
serwis_konsumenta@bakalland.pl
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w porcji 45 g | %RWS* w 45 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1597 kJ/ 381 kcal | 719 kJ/ 171 kcal | 9% |
tłuszcz | 12 g | 5,4 g | 8% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,8 g | 2,6 g | 13% |
Węglowodany | 31 g | 14 g | 5% |
w tym cukry | 20 g | 9,0 g | 10% |
błonnik | 5,9 g | 2,7 g | - |
białko | 27 g | 12 g | 24% |
sól | 0,12 g | 0,05 g | 1% |
Magnez | 208 mg (55%*) | 93,6 mg | 25% |
Żelazo | 6,7 mg (48%*) | 3 mg | 21% |
Niacyna | 8,9 mg (56%*) | 4 mg | 25% |
Kwas pantotenowy | 3,3 mg (55%*) | 1,5 mg | 25% |
Witamina B12 | 1,4 µg (56%*) | 0,63 µg | 25% |
Witamina D | 2,8 µg (56%*) | 1,26 µg | 25% |
Witamina B6 | 0,78 mg (56%*) | 0,35 mg | 25% |
Tiamina | 0,62 mg (56%*) | 0,28 mg | 25% |
Ryboflawina | 0,78 mg (56%*) | 0,35 mg | 25% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |