Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 400 1 kg
Udostępnij na FacebookuMąka Basia Extra Wypiek to mąka dedykowana do pieczenia najbardziej wymagających ciast tortowych i biszkoptów. Proces perfekcyjnego mielenia ziaren pszenicy czyni ją wyjątkowo aksamitną i delikatną, co zapewnia wypiekom puszystość oraz lekkość. Mąka Basia Extra Wypiek idealnie sprawdzi się do ciast na najważniejsze, rodzinne wydarzenia. Doceń jej wyjątkowe walory i twórz idealne puszyste domowe torty i biszkopty celebrując ze swoimi bliskimi najcenniejsze, wspólne chwile. Więcej na: www.mojabasia.pl
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5905669800280
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Basia
Cechy
puszyste wypieki
z wyselekcjonowanych pszenic mielonych ze szczególną starannością
najlepsza do biszkoptów i tortów
Opis produktu
Mąka Basia Extra Wypiek to mąka dedykowana do pieczenia najbardziej wymagających ciast tortowych i biszkoptów. Proces perfekcyjnego mielenia ziaren pszenicy czyni ją wyjątkowo aksamitną i delikatną, co zapewnia wypiekom puszystość oraz lekkość. Mąka Basia Extra Wypiek idealnie sprawdzi się do ciast na najważniejsze, rodzinne wydarzenia. Doceń jej wyjątkowe walory i twórz idealne puszyste domowe torty i biszkopty celebrując ze swoimi bliskimi najcenniejsze, wspólne chwile.
Więcej na: www.mojabasia.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 82
Szerokość - 99
Wysokość - 158
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Adres zwrotny
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Kontakt
GoodMills Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Przepisy
Tort malinowo-czekoladowy
Przepis na biszkopt
- mąka 170 g
- cukier 150 g
- 6 jajek
- kakao 20 g
- szczypta soli
Żółtka oddziel od białek. Do białek dodaj sól i ubij na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Osobno ubij żółtka na puszystą masę i połącz z białkami. Dodaj przesianą mąkę, kakao i wymieszaj łyżką. Piecz biszkopt w tortownicy ⌀ 24 cm przez 30 min w 175°C. Przepis na cały tort malinowo-czekoladowy znajdziesz ma www.mojabasia.pl
Przepis przygotowała Katarzyna Staśkiewicz, autorka bloga tapenda.pl
Kraj
Kraj pochodzenia - Poland
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | * % w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1452 kJ / 342 kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,1 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 3% |
Węglowodany | 72 g | 28% |
w tym cukry | 1,0 g | 1% |
Błonnik | 0,5 g | - |
Białko | 11 g | 22% |
Sól | <0,01 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |