Basia Mąka tortowa orkiszowa typ 450 900 g
Udostępnij na FacebookuMąka Basia Tortowa Orkiszowa powstaje w 100% z orkiszu. Orkisz to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami, szczególnie w starożytności i średniowieczu. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Ziarna orkiszu są źródłem błonnika, mają wysoką zawartość białka oraz witaminy B9. Mąka Basia Tortowa Orkiszowa jest doskonała do codziennych domowych wypieków. To idealna alternatywa dla osób, które dbają o zdrowy styl życia, a jednocześnie lubią cieszyć się smakiem i aromatem pysznych domowych wypieków w gronie rodziny!
1 szt - 0,900 kg
Kod kreskowy: 5905669800037
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Basia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka tortowa z pszenicy orkisz typ 450
Cechy
100% orkiszu
najlepsza do wypieków
Opis produktu
Mąka Basia Tortowa Orkiszowa powstaje w 100% z orkiszu. Orkisz to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami, szczególnie w starożytności i średniowieczu. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Ziarna orkiszu są źródłem błonnika, mają wysoką zawartość białka oraz witaminy B9.
Mąka Basia Tortowa Orkiszowa jest doskonała do codziennych domowych wypieków. To idealna alternatywa dla osób, które dbają o zdrowy styl życia, a jednocześnie lubią cieszyć się smakiem i aromatem pysznych domowych wypieków w gronie rodziny!
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 181
Głębokość - 79
Szerokość - 100
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Adres zwrotny
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Więcej na: www.mojabasia.pl
Kontakt
GoodMills Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Przepisy
Muffinki orkiszowe z bakaliami (20 sztuk)
Potrzebne składniki:
- 300 g Mąki Basia Tortowej Orkiszowej
- 4 jaja
- 200 g cukru
- 250 g masła
- 12 g cukru waniliowego (1 opakowanie)
- 4 g proszku do pieczenia (1 łyżeczka)
- 4 g gałki muszkatołowej (1 łyżeczka)
- bakalie
Jaja ubijamy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy do niej cukier i cukier waniliowy. Następnie wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło i mieszamy na wolnych obrotach miksera. Po tym dodajemy mąkę orkiszową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą, ciasto cały czas ręcznie delikatnie mieszamy trzepaczką. Do masy dodajemy bakalie i mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do 20 foremek na muffinki. Pieczemy z termoobiegiem w temperaturze 180°C przez około 15 minut.
Smacznego.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie handlowe
GTIN - 05905669800969
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05902020163688
Adres internetowy
www.mojabasia.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | * % w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1490 kJ / 352 kcal | 18% |
Tłuszcz | 2,0 g | 3% |
w tym kwasy nasycone | 0,5 g | 3% |
Węglowodany | 66,4 g | 26% |
w tym cukry | 2,1 g | 2% |
Błonnik | 5,1 g | - |
Białko | 14,5 g | 29% |
Sól | <0,01 g | 0% |
Witaminy | w 100 g produktu | ** % w 100 g |
Witamina E | 3,0 mg | 20% |
Kwas foliowy | 135,4 µg | 34% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | ||
** Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej. |