Belvita Breakfast Ciastka Zbożowe Z Miodem Orzechami I Kawałkami Czekolady 300 G
Udostępnij na FacebookuCIASTKA ZBOŻOWE Z MIODEM ORZECHAMI LASKOWYMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY WZBOGACONE W WAPŃ MAGNEZ I ŻELAZO. naturalne źródło błonnika źródło wapnia, magnezu i żelaza odpowiedni dla wegetarian
1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 7622210194961
Dodatkowe informacje
Producent
Belvita
Energia na cały poranek. Ciastka belVita Breakfast mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS. Pełne ziarno 5 zbóż.
Składniki
Zboża 62,4% [mąka PSZENNA 41,9 %, zboża pełnoziarniste 20,5 % (płatki OWSIANE 12,4 %, mąka PSZENNA pełnoziarnista 3,3 %, mąka JĘCZMIENNA pełnoziarnista 2,6 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY orkisz 1,1 %, mąka ŻYTNIA pełnoziarnista 1,1 %)], cukier, olej rzepakowy, kawałki czekolady 3 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (palmowy, shea w zmiennych proporcjach), dekstroza, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny SOJOWE)], kawałki ORZECHÓW LASKOWYCH 2,5 %, miód 2 %, składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), substancje spulchniające (węglany sodu, węglany amonu), aromaty, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), emulgator (lecytyny SOJOWE), odtłuszczone MLEKO w proszku.MOŻE ZAWIERAĆ JAJA, INNE ORZECHY
Tekst oznakowania alergenów
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach
Marka
Belvita
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciastka Zbożowe Z Miodem, Orzechami Laskowymi I Kawałkami Czekolady Wzbogacone W Wapń, Magnez I Żelazo.
Opis alternatywny
Supplier Preferred Product Name - belVita Breakfast Ciastka zbożowe z miodem orzechami i kawałkami czekolady 300 g
Opis produktu
CIASTKA ZBOŻOWE Z MIODEM ORZECHAMI LASKOWYMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY WZBOGACONE W WAPŃ MAGNEZ I ŻELAZO.
naturalne źródło błonnika źródło wapnia, magnezu i żelaza odpowiedni dla wegetarian
O marce
Energia na cały poranek. Ciastka belVita Breakfast mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS. Pełne ziarno 5 zbóż.
Zalecenia dla alergików
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Orzechy laskowe - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Orzechy włoskie - Może zawierać
Soja - Zawiera
Orzeszki pekan - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Mondelez Polska S.A. ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Mondelez Polska S.A.
ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
801 066 006
Kontakt
Mondelez Polska S.A.
Oświadczenia żywieniowe
*** 100 g produktu zawiera co najmniej 15 g skrobi wolno trawionej.; Naturalne źródło błonnika; Źródło wapnia, magnezu i żelaza.
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 202
Głębokość na półce - 53
Szerokość na półce - 101
Waga od dostawcy
Waga brutto - 332
Oświadczenia zdrowotne
Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
Kraj
Kraj pochodzenia - Czechy
Telefon kontaktowy
801 066 006
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
1 ciastko = 12,5 g; Opakowanie zawiera 6 x 4 = 24 ciastka.
Opakowanie logistyczne - od dostawcy
Szerokość - 213
Waga - 3476
GTIN - 07622210194954
Wysokość - 209
Głębokość - 281
Liczba jednostek - 10
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | per 100g | % per 100g | 12.5 g | % 12.5 g |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1902 kJ | 238 kJ | 3 % | |
452 kcal | 57kcal | 3 % | ||
Tłuszcz | 15.00 g | 1.90 g | 3 % | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.80 g | 0.20 g | 1 % | |
Węglowodany | 68.00 g | 8.50 g | 3 % | |
Cukry ogółem | 26.00 g | 3.30 g | 4 % | |
w tym skrobia | 42.00 g | 5.20 g | ||
Błonnik | 4.30 g | 0.50 g | ||
Białko | 7.60 g | 1.00 g | 2 % | |
Równoważna zawartość soli | 0.90 g | 0.11 g | 2 % | |
Wapń | 315.00 mg | 39 % | 39.40 mg | 5 % |
Żelazo | 5.60 mg | 40 % | 0.70 mg | 5 % |
Magnez | 146.00 mg | 39 % | 18.20 mg | 5 % |