1 szt - 0,035 kg
Kod kreskowy: 7613036867238
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ekstrakt prażonej cykorii
sól
aromat
skrobia ziemniaczana
barwnik (karmel)
skrobia kukurydziana
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko.
Marka
Winiary
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń o smaku słonego karmelu bez dodatku cukru.
Cechy
edycja limitowana
bez dodatku cukru
Pozostałe informacje
1 miseczka = energia 515 kJ 122 kcal 6%*
W 100 g: 365 kJ/86 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów i inspiracji na: winiary.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
4 porcje
Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania oraz 30 g (2 pełne łyżki) cukru i dobrze wymieszaj.
Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty.
Gotowy budyń wlej do miseczek, nie mieszaj i zostaw do ostygnięcia. Budyń możesz udekorować kawałkami karmelu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Kontakt
Nestlé Polska S.A.
O producencie
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 10
Szerokość na półce - 112
Wysokość na półce - 155
Waga od dostawcy
Waga brutto - 38
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 10
Szerokość - 112
Wysokość - 155
Informacje dot. stylu życia
Bez dodatku cukru
Przepisy
Prosty krem budyniowy
Składniki: Winiary budyń o smaku słonego karmelu, 500 ml mleka, 1 łyżka mąki pszennej, 100 g masła, 5 łyżek cukru (60 g).
Sposób przygotowania: 0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem. Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do przestygnięcia i wyłóż na ciasto.
Telefon kontaktowy
800 16 16 66
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 4 porcje.
Adres internetowy
www.winiary.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | bez dodatku cukru / Wartość odżywcza po przyrządzeniu** W 100 g gotowego deseru | W porcji (134 g) | % RWS* w porcji | z dodatkiem cukru / Wartość odżywcza po przyrządzeniu** W 100 g gotowego deseru | W porcji (141 g) | % RWS* w porcji |
---|---|---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 290 kJ | 388 kJ | 5% | 365 kJ | 515 kJ | 6% |
Wartość energetyczna | 69 kcal | 93 kcal | 5% | 86 kcal | 122 kcal | 6% |
Tłuszcz | 1,9 g | 2,5 g | 4% | 1,8 g | 2,5 g | 4% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 1,5 g | 8% | 1,1 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 9,8 g | 13,1 g | 5% | 14,6 g | 20,6 g | 8% |
w tym cukry | 4,6 g | 6,1 g | 7% | 9,6 g | 13,6 g | 15% |
Błonnik | 0,1 g | 0,1 g | - | 0,1 g | 0,1 g | - |
Białko | 3,2 g | 4,3 g | 9% | 3,0 g | 4,3 g | 9% |
Sól | 0,32 g | 0,42 g | 7% | 0,30 g | 0,42 g | 7% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||||
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | ||||||
** Z mlekiem o zawartości 2,0% tłuszczu |