Castello extra mature cheddar
Udostępnij na FacebookuCastello extra mature cheddar - Jeden z najbardziej lubianych serów na świecie. Jego nazwa pochodzi Zachowuje delikatną równowagę słodkiego i aromatycznego smaku. Posiada równomierny, bladożółty kolor bez dziur.od jaskiń w miasteczku Cheddar, gdzie dojrzewał w naturalnym środowisku. To cecha charakterystyczna tego sera, który produkowany jest bez dodatku barwników.Cheddar jest zawsze produkowany z mleka krowiego i ma delikatnie kruchą konsystencję, Zazwyczaj okres dojrzewania wynosi od 9 do nawet 24 miesięcy. Dobrze dojrzały Cheddar jest twardym, naturalnym serem i nabiera ostrzejszego smaku wraz z dojrzewaniem. Smak sera określa się jako ostry, lekko kwaskowy oraz orzechowy.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5000246726240
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko pasteryzowane,
sól,
kultury bakterii kwasu mlekowego,
enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze 2-8°C .
Kraj
Kraj pochodzenia - Wielka Brytania
Adres producenta
Dystrybutor :
Arla Foods SA
ul. Kłobucka 25
02-699 Warszawa
Adres zwrotny
Arla Foods SA
ul. Kłobucka 25
02-699 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1618 kJ/390 kcal |
Tłuszcz | 32 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20,8 g |
Węglowodany | 0,1 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Białko | 25,5 g |
Sól | 1,8 g |