Castello extra mature cheddar
Udostępnij na FacebookuCastello extra mature cheddar - Jeden z najbardziej lubianych serów na świecie. Jego nazwa pochodzi Zachowuje delikatną równowagę słodkiego i aromatycznego smaku. Posiada równomierny, bladożółty kolor bez dziur.od jaskiń w miasteczku Cheddar, gdzie dojrzewał w naturalnym środowisku. To cecha charakterystyczna tego sera, który produkowany jest bez dodatku barwników.Cheddar jest zawsze produkowany z mleka krowiego i ma delikatnie kruchą konsystencję, Zazwyczaj okres dojrzewania wynosi od 9 do nawet 24 miesięcy. Dobrze dojrzały Cheddar jest twardym, naturalnym serem i nabiera ostrzejszego smaku wraz z dojrzewaniem. Smak sera określa się jako ostry, lekko kwaskowy oraz orzechowy.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5000246726240
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj
Kraj produkcji - Anglia
Marka
Castello
Składniki
mleko pasteryzowane
sól
kultury bakterii kwasu mlekowego
enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna
Adres firmy
ul. Kłobucka 25
02-699 Warszawa
Nazwa firmy
Arla Foods SA
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Anglii.
Adres zwrotny
Arla Foods SA
ul. Kłobucka 25
02-699 Warszawa
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: +2 - +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu tygodnia.
Adres producenta
Arla Foods SA
ul. Kłobucka 25
02-699 Warszawa
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05000246550364
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 8
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pełnotłusty, dojrzewający.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1725 kJ/416 kcal |
Tłuszcz | 35 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 22 g |
Węglowodany | <0.5 g |
w tym cukry | <0.5 g |
Białko | 25 g |
Sól | 1.8 g |