Ser morbier a.o.c.
Udostępnij na FacebookuSer Morbier A.O.C. - produkowany jest z mleka krowiego w tradycyjny sposób z poziomą czarną warstwą popiołu drzewnego widoczną po przekrojeniu. Posiada charakterystyczny, piwniczny, lekko orzechowy smak. Jego miąższ jest sprężysty o ostrym drożdżowym aromacie. Doskonały do opiekania, do sosów i zapiekanek. Posiada certyfikat AOP – chroniona nazwa pochodzenia.
                            
                            1 kg 
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 2215674                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
surowe mleko krowie
sól
podpuszczka
bakterie fermentacji mlekowej
barwnik – węgiel.
Marka
Jansen
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: + 2°C do + 8°C
Kraj
Kraj pochodzenia - Francja
Adres zwrotny
Jansen Kaczorowski Cichocki Sp.J.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Fromagerie des Monts de Joux 
25560 Bannans, 
Francja
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | 100 g | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1481 kJ/ 357 kcal | 
| Tłuszcz | 29 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe | 20 g | 
| Węglowodany | 1 g | 
| w tym cukry | 1 g | 
| Białko | 23 g | 
| Sól | 1,3 g | 
 
            
