Ser morbier a.o.c.
Udostępnij na FacebookuSer Morbier A.O.C. - produkowany jest z mleka krowiego w tradycyjny sposób z poziomą czarną warstwą popiołu drzewnego widoczną po przekrojeniu. Posiada charakterystyczny, piwniczny, lekko orzechowy smak. Jego miąższ jest sprężysty o ostrym drożdżowym aromacie. Doskonały do opiekania, do sosów i zapiekanek. Posiada certyfikat AOP – chroniona nazwa pochodzenia.
1 kg
Kod kreskowy: 2215674
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
surowe mleko krowie
sól
podpuszczka
bakterie fermentacji mlekowej
barwnik – węgiel.
Marka
Jansen
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: + 2°C do + 8°C
Kraj
Kraj pochodzenia - Francja
Adres zwrotny
Jansen Kaczorowski Cichocki Sp.J.
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Fromagerie des Monts de Joux
25560 Bannans,
Francja
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1481 kJ/ 357 kcal |
Tłuszcz | 29 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 20 g |
Węglowodany | 1 g |
w tym cukry | 1 g |
Białko | 23 g |
Sól | 1,3 g |