1 szt - 0,280 kg
Kod kreskowy: 5900038001121
Dodatkowe informacje
Producent
Celiko
Polecamy również:
Celiko Muffiny czekoladowe bezglutenowe
Celiko Ciasto Brownie bezglutenowe
Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa
Składniki
mąka ryżowa
cukier
skrobia ziemniaczana
difosforany: regulator kwasowości
węglany sodu: substancja spulchniająca
skrobia z tapioki modyfikowana
aromat
sól
guma ksantanowa: substancja zagęszczająca
skrobia kukurydziana
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Produkt bezglutenowy
Zawartość opakowania
- 12 szt. foremek
- 280 g mieszanki do ciasta
Opakowanie zawiera:
Marka
Celiko
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku muffinów.
Cechy
nowa receptura - mniej cukru!
odpowiedni dla vegan
12 foremek gratis
O marce
Polecamy również:
Celiko Muffiny czekoladowe bezglutenowe
Celiko Ciasto Brownie bezglutenowe
Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa
Pozostałe informacje
Znak przekreślonego kłosa - PL-064-051
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na: www.celiko.com.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 60
Szerokość - 153
Wysokość - 212
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
PL 61-359 Poznań
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
Serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
Adres zwrotny
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
PL 61-359 Poznań
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
Serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
Kontakt
Celiko S.A.
Adres kontaktowy
ul. św. Antoniego 71
PL 61-359 Poznań
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Przepisy
Muffiny klasyczne
Składniki
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g,
- 2 jaja*
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
*W wersji wegańskiej nie używać jaj, zawartość torebki wymieszać najpierw z olejem (100 ml), a następnie dolać 60 ml wody i wyrabiać ok. 3 minuty.
Wykonanie muffinów klasycznych:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami i warzywami, bakaliami, czekoladą itp.
Czas pieczenia 15-20 min
Temperatura pieczenia 180 °C
Muffiny marchewkowo-cynamonowe
Składniki
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g,
- 2 jaja,
- 100 ml oleju,
- 40 ml wody,
- 100 g marchewki startej na drobnej tarce,
- 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego Celiko
Wykonanie muffinów marchewkowo-cynamonowych:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie dodać startą na drobnej tarce marchewkę i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Czas pieczenia 15-20 min
Temperatura pieczenia 180 °C
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 21 - Tektura płaska
Email kontaktowy
celiko@celiko.com.pl
serwis@celiko.com.pl
Adres internetowy
www.celiko.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego | Wartość odżywcza 1 szt. muffiny ok. 40 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1655 kJ | 662 kJ |
Wartość energetyczna | 396 kcal | 158 kcal |
Tłuszcz | 21 g | 8,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 47,5 g | 19 g |
w tym cukry | 21,5 g | 8,6 g |
Błonnik | 0,1 g | 0 g |
Białko | 3,4 g | 1,4 g |
Sól | 0,69 g | 0,28 g |