Chleb 3 ziarna 500 g krojony
Udostępnij na FacebookuChleb pszenno-żytni produkowany na kwasie piekarskim i drożdżach. Pieczywo z dodatkiem nasion słonecznika, siemienia lnianego i sezamu, obtoczone w mieszance płatków owsianych i pszennych. Pieczywo produkowane z zastosowaniem zaparzonej mąki żytniej, dzięki czemu dłużej zachowuje swoją świeżość. Polecany ze względu na swoje walory smakowe i odżywcze.
1 szt
Kod kreskowy: 5901486003248
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Chleb pszenno-żytni produkowany na kwasie piekarskim i drożdżach. Pieczywo z dodatkiem nasion słonecznika, siemienia lnianego i sezamu, obtoczone w mieszance płatków owsianych i pszennych. Pieczywo produkowane z zastosowaniem zaparzonej mąki żytniej, dzięki czemu dłużej zachowuje swoją świeżość. Polecany ze względu na swoje walory smakowe i odżywcze.
Składniki
mąka PSZENNA 44%, woda, mąka ŻYTNIA 19%, NASIONA SEZAMU 2,5%, siemię lniane 2,5%, nasiona słonecznika 2,5%, drożdże, płatki OWSIANE, płatki PSZENNE, sól, emulgator: E 472e; mąka SOJOWA, olej rzepakowy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; zakwas ŻYTNI, kwasy: kwas mlekowy, kwas octowy.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska w Warszawie
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,2 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 8,8 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,4 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,8 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 47 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,7 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,8 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1153 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 273 kcal/100g |