Delecta Ciasto kruche klasyczne mieszanka do wypieku ciasta 400 g

Udostępnij na Facebooku

Delecta Ciasto kruche klasyczne mieszanka do wypieku ciasta 400 g
  • Delecta Ciasto kruche klasyczne mieszanka do wypieku ciasta 400 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,400 kg

Kod kreskowy: 5900983005267

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Delecta

Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.

Składniki

mąka pszenna krupczatka 40 %

cukier puder

aromat

mąka pszenna

sól

naturalny ekstrakt z wanilii

cukier kryształ

proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)

Marka

Delecta

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka do domowego wypieku ciasta.

Cechy

z mąką krupczatką

bez barwników

bez syropu glukozowego

bez oleju palmowego

O marce

Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Dodatkowe informacje

Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl
Dobra strona wypieków

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Sezam - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Orzechy - Może zawierać

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 209

Głębokość - 69

Szerokość - 99

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl

Adres zwrotny

Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl

Adres kontaktowy

ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa

Kontakt

Bakalland S.A.

Dodatki

Barwniki - Nie zawiera

Przepisy

Nasz przepis na szarlotkę na kruchym cieście

Przygotuj:
Do ciasta: 1 jajo, 100 g zimnej margaryny lub masła
Do nadzienia: 1 kg jabłek, 1 łyżkę cukru
Do posypania: 1-2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:
Obierz jabłka, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj cukier (do słodkich jabłek proponujemy dodać 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego; można dodać również 1/2 łyżeczki cynamonu). Upraż na małym ogniu przez 10-15 min. Ostudź.
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem.
Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, pokrojoną margarynę (masło). Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników.
Nagrzej piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu.
Rozwałkuj 3/4 ciasta, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 2 cm większej niż średnica tortownicy. Przełóż ciasto do tortownicy lekko zawijając na boki. Pozostałą część ciasta włóż do lodówki na ok. 30 min.
Wstaw spód ciasta do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 min.
Na spód ciasta wyłóż przygotowane jabłka. Wyjmij ciasto z lodówki i cienko rozwałkuj, podsypując mąką. Przykryj jabłka ciastem. Wierzch posmaruj mlekiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190°C przez 40-45 min (do uzyskania złocistego koloru).

Nasze ciasto jest idealne pod makowce, serniki i ciasta z owocami. Doskonale sprawdza się przy wypieku drobnych ciast i ciasteczek. Jest zawsze kruche i chrupiące.

Sernik krople rosy
- Przygotuj ciasto dodając 2 żółtka, 1 łyżkę wody, 100 g zimnej margaryny, zmiksuj. Wyłóż na blat podsypany 1 łyżką mąki zagnieć. Formę o wymiarach ok. 25x35 cm wysmaruj tłuszczem. Wylep ciastem dno i boki formy.
- Do masy sernikowej zmiel 750 g twarogu półtłustego. W głębokiej dużej misce umieść twaróg, dodaj 1 szklankę cukru, 3 żółtka, 2 budynie o smaku śmietankowym na 3/4 l mleka, 1/2 szklanki oleju. Całość zmiksuj na średnich obrotach do gładkiej masy. Stopniowo dodawaj 2 szklanki letniego mleka i sok z 1 cytryny miksując na średnich obrotach (masa jest bardzo rzadka). Ubij pianę z trzech białek ze szczyptą soli, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Wylej masę sernikową na kruchy spód. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 45 min do zarumienienia.
- Pod koniec pieczenia ubij pianę z dwóch białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru, wyłóż na podpieczoną masę serową i piecz w temp 180°C przez kolejne 15 min (do uzyskania złocistego koloru piany).

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

ok. 500 g produktu po przygotowaniu (16 porcji)

Adres internetowy

www.delecta.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 gWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na porcję 31 g%RWS* na porcję 31 g
Wartość energetyczna1871 kJ585 kJ7 %
Wartość energetyczna445 kcal139 kcal7 %
Tłuszcz18 g5,5 g8 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone5,3 g1,6 g8 %
Węglowodany64 g20 g8 %
w tym cukry25 g7,9 g9 %
Białko6,8 g2,1 g4 %
Sól0,62 g0,19 g3 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone dla samego ciasta kruchego (z margaryną 80 % tł.).


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.