1 szt - 0,120 kg
Kod kreskowy: 5900288451158
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ekstrakt drożdżowy
koncentrat suku z buraka ćwikłowego w proszku 22% (koncentrat soku z buraka ćwikłowego 50%*, maltodekstryna z ziemniaków, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól)
cukier
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
aromaty
sól
przyprawy w zmiennych proporcjach (papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek)
tłuszcz palmowy częściowo utwardzony
warzywa suszone w zmiennych proporcjach (cebula, czosnek)
* co odpowiada 11% zawartości koncentratu soku z buraka ćwikłowego w produkcie
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Koncentrat zupy w proszku.
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania:
Do 200 ml (niepełna szklanka) gorącej wody wsypać 2 łyżeczki (ok. 10 g) koncentratu zupy i dokładnie wymieszać. Podawać można czysty, z makaronem, uszkami lub pasztecikami.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 97
Głębokość - 66
Szerokość - 66
Rodzaj opakowania
Type - Słoik
Adres producenta
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-141 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-141 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.com.pl
www.cykoria.com.pl
Kontakt
CYKORIA S.A.
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15
88-141 Gniewkowo
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900288481155
Email kontaktowy
serwis@cykoria.com.pl
Adres internetowy
www.cykoria.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (ok. 200 ml) | %RWS* w 1 porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 60 kJ/ 14 kcal | 120 kJ/ 28 kcal | 1% |
Tłuszcz | <0,5 g | <0,5 g | <1% |
w tym kw. tł. nasycone | <0,1 g | 0,1 g | <1% |
Węglowodany | 3,1 g | 6,2 g | 2% |
w tym cukry | 2,4 g | 4,8 g | 5% |
Błonnik | <0,5 g | <0,5 g | - |
Białko | <0,5 g | <0,5 g | <1% |
Sól | 0,98 g | 2,0 g | 33% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |