Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g

Udostępnij na Facebooku

Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g
  • Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g
  • Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,410 kg

Kod kreskowy: 5900437089003

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Dr. Oetker

Polecamy formy Dr. Oetkera!
Ø 24 cm

Składniki

aromaty

3,6 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

sól

14 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, syrop glukozowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))

żelatyna

proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)

mąka PSZENNA

cukier

skrobia modyfikowana

skrobia PSZENNA

emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)

MLEKO odtłuszczone w proszku

syrop glukozowy

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:

250 g mieszanki do wypieku ciasta

100 g mieszanki do przyrządzenia masy

60 g płatków czekolady

Marka

Dr. Oetker

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do przyrządzenia ciasta Kopiec Kreta.

Cechy

w środku: ciasto, masa, płatki czekolady

na formę Ø 24 cm

polska receptura od 2002 r.

O marce

Polecamy formy Dr. Oetkera!
Ø 24 cm

Dodatkowe informacje

Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Zalecenia dla alergików

Soja - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Mleko - Zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 139

Wysokość - 213

Głębokość - 49

Rodzaj opakowania

Typ - Pudełko

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Dodatki

Smaki / Aromaty - Zawiera

Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera

Przepisy

Kopiec Kreta
Ciasto w proszku
Classic z czekoladą

Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami

Dodaj:
do ciasta:
- 100 g miękkiej margaryny
- 2 jaja
- 75 ml mleka (ok. 7 łyżek)
- 3 banany (lub ok. 360 g innych owoców)
do masy:
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł.
- 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek)
do nasączenia:
- 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie.
2. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 35-45 min
Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta.
3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów
Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny).
4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta
Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekolady.
Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu.
Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki.

Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta
Smacznego :)

Zamień Kopiec Kreta w...
Borówkowy las
Wiśniowy sad
Cud malina!

Telefon kontaktowy

Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji.

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 1 porcja = 105 g(%**)
Energia1067 kJ1120 kJ13 %
Energia256 kcal268 kcal13 %
Tłuszcz16 g16 g23 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone7,7 g8,0 g40 %
Węglowodany25 g26 g10 %
w tym Cukry18 g19 g21 %
Białko3,4 g3,6 g7 %
Sól0,39 g0,41 g7 %
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 105 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.